Centrul „Mitropolitul Firmilian” din Craiova a fost inaugurat

Noul centru de zi pentru persoane vârstnice „Mitropolitul Firmilian” din Craiova a fost inaugurat astăzi, 26 iulie 2011, după cum ne informează mitropoliaolteniei.ro. La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care a binecuvântat noua lucrare.

Serviciul de asistență socială din Arhiepiscopia Craiovei s-a îmbăgățit cu încă un centru, destinat de data aceasta persoanelor vârstnice. Noua locație poartă numele vrednicului de pomenire mitropolit Firmilian Marin al Olteniei și este așezată vis a vist de Centrul Eparhial. După aproape doi ani de osteneală, centrul a fost în sfârșit inaugurat în prezența IPS Părinte Irineu. Au mai participat: reprezentanți din autorităților publice locale, Organismului Intermediar pentru Implementarea Programului Operațional Regional și Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, membrii Permanenței Consiliului Eparhial, angajați ai Asociației Vasiliada, precum și alți reprezentanți ai ONG-urilor cu activități în domeniul social din Craiova și nu numai.

„Dorim să fim alături de bătrânii noștri”

Evenimentul a debutat cu slujba de sfințire, săvârșită de părinții protoierei Florin Bonea, de la Protopopiatul Craiova Sud și Cornel Pârvu, de la Protoieria Băilești. În continuare, părintele Adrian Stănulică, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei și director executiv al Asociației Vasiliada, a prezentat pe larg principalii parametrii ai proiectului de restaurare și a detaliat scopul viitoarelor activități sociale pe care se vor plia programele centrului. În cuvântul său, IPS Părinte Mitropolit a felicitat dăruirea celor care au s-au implicat în finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a actualului spațiu social. „Prin acest centru ne dorim să fim alături de bătrânii noștri, să le readucem în suflete bucuria vieții și binecuvântata mângâiere a comuniunii eclesiale”, a mai spus Înalt Preasfinția Sa. Inițiativa Arhiepiscopiei Craiovei a fost felicitată și de Ion Preoteasa, Președintele Consiliului Județean Dolj, care a luat parte la eveniment.

În cadrul aceleiași manifestări, membrele Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române (SONFR), filiala Craiova, au serbat mutarea sediului în clădirea „Mitropolitul Firmilian”. În acest sens, Adriana Bursu, președinta SONFR Craiova, a spus: „În primul rând mulțumim IPS Părinte Irineu care, odată cu inaugurarea acestei locații, ne-a oferit un nou sediu. Suntem foarte aproape de Centrul Eparhial și sperăm ca ajutorul și implicarea noastră în problemele social-misionare ale Bisericii din Oltenia să prisosească de acum înainte”.

Destinat persoanelor vârstnice, Centrul de zi „Mitropolitul Firmilian” va oferi servicii sociale pentru 350 de beneficiari pe toată perioada de sustenabilitate a proiectului. Astfel, în fiecare zi, timp de opt ore, 20 de persoane vârstnice vor fi asistate și îndrumate de personalul centrului. Investiția face parte din contractul de finanțare pentru proiectul „Acces social – reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea centrului social de zi pentru persoane vârstnice «Mitropolitul Firmilian»”, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de organism intermediar și Arhiepiscopia

Comentarii Facebook


Știri recente