Centrul Medical ‘Providenta’ va fi inaugurat cu prilejul hramului Sf. Cuvioase Parascheva

Centrul de Diagnostic si Tratament Medical ‘Providenta’ al Arhiepiscopiei Iasilor va fi inaugurat cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Centrul ofera servicii medicale gratuite tuturor categoriilor de persoane, iar medicii isi desfasoara activitatea in aceasta unitate pe baza de voluntariat. Mai multe detalii in acest sens am aflat de la parintele Ioan Serban, inspector in cadrul Sectorului Socio-Medical al Arhiepiscopiei Iasilor: ‘Noi avem organizat o unitate medicala cu paturi. Este vorba despre Centrul de Diagnostic si Tratament Medical ‘Providenta’, aflat pe soseaua Nicolina nr. 115, pe care, cu ocazia hramului Cuvioasei Parascheva, il vom inaugura. Beneficiem si aici de ajutorul unor medici care au dorit sa faca activitate de voluntariat in aceasta perioada si noi vom inmana tuturor pelerinilor care vor veni la Cuvioasa Parascheva si prezentari ale acestui lacas de ajutor medical, si ii invitam pe toti pelerinii sa beneficieze gratuit de servicii medicale oferite la Centrul de Diagnostic si Tratament Medical ‘Providenta’.

Parintele Ioan Serban ne-a vorbit si despre dotarile si sectiile Centrul de Diagnostic si Tratament Medical ‘Providenta’: ‘Avem in dotare mai multe capacitati medicale, respectiv un laborator de analizae foarte bine dotat, o parte de imagistica, radiologie si ecografie, un aparat medical adus din SUA, avem si cabinete de medicina generala. Acum suntem pregatiti sa primim pelerini, si nu numai, pe toti cei care au nevoie de ajutorul nostru de consultatii medicale’.

In aceste zile, Sectorul Social-Medical al Arhiepiscopiei Iasilor va oferi ajutor medical si educatie medicala si pelerinilor veniti sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si ale Sf. Ierarh Nectarie. ‘Ne-am organizat cu mai multe puncte de prim ajutor: unul in cadrul dispensarului policlinic Sf. Apostoli Petru si Pavel, aflat pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, un al doilea punct se afla in incinta Mitropoliei, e vorba de cabinetul Sf. Pantelimon, anul acesta in colaborare cu Crucea Rosie, cu care am organizat si doua corturi care sunt amplasate in curtea interioara a Facultatii de Teologie ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, si un altul situat la intersectia dintre strada Uzinei si strada Crisan. De asemenea, avem un numar de 42 de voluntari din randul studentilor si ai Scolii Postliceale Sanitare ‘Grigorie Ghica Voda’ din Iasi care vin si ajuta medicii. Avem, de asemenea, doua ambulante medicalizate, care sunt ale Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, una situata langa cortul organizat de Crucea Rosie in curtea Facultatii de Teologie, iar alta situata pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant. Apoi, mai avem doua ambulante medicalizate puse la dispozitie de Serviciul de Ambulanta Iasi. Si in acest an, medicamentele primite de la Antibiotice SA Iasi vor fi distribuite dupa un consult prealabil facut la unitatile noastre medicale catre pelerini. Totodata, sunt asteptate donatii de la Crucea Rosie din Bavaria, Germania, prin amabilitatea doamnei Barbara Stam’, a adaugat parintele Ioan Serban.

Comentarii Facebook


Știri recente