Centrul International de Studii a gazduit in perioada 21-25 iunie 2004 intrunirea Comisiei Internationale pentru Dialog Anglican-Ortodox.

Cu o intarziere care se datoreaza actualizarii lente a informatiilor pe anumite situri bisericesti, va informam ca Centrul International de Studii de pe langa Catedrala din Canterbury a gazduit in perioada 21 – 25 iunie 2004 intrunirea Comisiei Internationale pentru Dialog Anglican-Ortodox.

Comisia este alcatuita din reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe si ai Comuniunii Anglicane. Din partea Bisericilor Ortodoxe au fost prezenti delegati de la Patriarhia Ecumenica, Patriarhia Alexandriei, a Antiohiei, si din Rusia, Romania, Georgia, Cipru, Grecia, Albania, Finlanda, Cehia, Slovacia si Estonia. Dialogul a inceput in 1973, iar documente care rezumau dezbaterile teologice au fost semnate la Moscova in 1976 si la Dublin in 1984.

In cea de-a treia faza a discutiilor, se abordeaza tematica eclesiologica, in lumina credintei in Sfanta Treime. La intrunirea recenta de la Canterbury, participantii au primit proiectul Hotararii comune asupra laicilor in Biserica si asupra slujirii femeilor si barbatilor in cadrul eclesial, inclusiv in ce priveste hirotonia diaconilor, preotilor si episcopilor.

Comisia se va intruni din nou in 2005, cand se vor discuta din nou problemele legate de hirotonirea femeilor si de schisma si erezie.

Comisia de Dialog are ca scop declarat adunarea pana in anul 2006 a tuturor concluziilor exprimate la intalnirile anuale, pentru a redacta un Raport asupra perioadei de dezbateri din 1989 pana in prezent.

Comentarii Facebook


Știri recente