Centrul de zi pentru copii „Sfântul Antonie cel Mare”-Galați

În „Anul omagial al Sfintei Cununii și al Sfântului Botez”, parohia „Sfântul Antonie cel Mare” din Galați, continuă și își intensifică activitatea social-filatropică prin Centrul de zi pentru copii, care vine în sprijinul părinților, în procesul de educare și formare al copiilor și tinerilor parohiei, informează Diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, lucrările la acest așezământ social au început în anul 2005 având finanțarea parohiei, la care s-a adăugat finanțarea de la Ministerul Muncii, Solidarității și egalității șanselor, prin Direcția de Muncă Galați. Acest așezământ este destinat copiilor defavorizați din cadrul parohiei. La sărbătoarea „Sfântului Antonie cel Mare”, din anul 2009, Centrul a fost binecuvântat și inaugurat de chiriarhul Dunării de Jos.

În anul 2010 Centrul a oferit sprijin pentru 20 de copii de la Școala Nr. 3 „Ion Creangă” din Galați, iar în anul 2011 se acordă sprijin pentru 40 de copii ai parohiei „Sfântul Antonie cel mare”, dar și din parohiile învecinate.

Programul de lucru se desfășoară cu grupe de căte 20 de copii: o grupă dimineața, din care fac parte copii care merg la școală după amiază. Începând cu ora 9.00 ei sunt ajutați să facă teme la matematică și limba română, dar și la celelalte materii școlare, iar la orele 11.30 servesc o masă caldă gratuită; din a doua grupă fac parte copii care merg la școală dimineață. Programul acestora debutează cu o masă caldă gratuită la orele 13.00, după ce se întorc de la școală, urmând ca până la orele 16.00 să facă temele, ajuntați de un instructor de educație.

La Centru de zi, coordonat de pc. pr. inspector Cătălin Sava, sunt angajate patru persoane, iar în procesul pedagogic-educativ sunt implicați 10 profesori voluntari.

În sprijinirea tuturor acestor activități, în vederea formării viitorilor credincioși participă în egală măsură parohia „Sfântul Antonie cel Mare”, precum și Consiliul Local din Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente