Centrul de tineret „Părintele Galeriu”

Parohia ‘Sfântul Silvestru’, în parteneriat cu Asociația AMMA, inaugurează duminică, 21 noiembrie, la ora 18:00, Biblioteca și Centrul pentru tineret ‘Părintele Galeriu’, din incinta complexului Bisericii ‘Sfântul Silvestru’, informează „Ziarul Lumina”.

Manifestarea dedicată părintelui profesor Constantin Galeriu va debuta, în Biserica ‘Sfântul Silvestru’, cu piesa de teatru ‘Meșterul Manole’, interpretată de copiii Centrului de Servicii Sociale ‘Sfântul Nicolae’ și de câțiva elevi ai Școlii Generale Nr. 23, sub coordonarea regizorului Mircea Crețu și a actriței Eliza Bercu. Evenimentul va continua în cadrul bibliotecii, unde va fi vernisată expoziția de fotografie cu tema ‘Bucurii ale copilăriei’. Vor fi expuse câteva dintre obiectele realizate de copiii Centrului ‘Sfântul Nicolae’ în cadrul atelierului de creație.

Promovarea respectului pentru valorile morale și tradiția creștină

Centrul de tineret ‘Părintele Galeriu’ va găzdui desfășurarea unor activități în domeniul educativ, cultural, artistic, dar și de sănătate, prin care se promovează respectul pentru valorile morale ale tradiției creștine și naționale. În acest scop, Asociația AMMA, în parteneriat cu Parohia ‘Sfântul Silvestru’, Asociația ‘Părintele Galeriu’ și Asociația pentru Cultură, Artă și Turism ‘Sabin Făgărășanu’, a dezvoltat proiectul ‘Pași în trei’. ‘Prin acest proiect se urmărește sprijinirea copiilor și tinerilor provenind din medii defavorizate în adaptarea și integrarea lor eficientă în societatea dinamică a zilelor noastre, prin acțiuni de voluntariat, iar deschiderea Bibliotecii și a Centrului de tineret ‘Părintele Galeriu’ reprezintă unul dintre obiectivele proiectului ‘Pași în trei'”, a declarat Ramona Guțu, coordonatorul proiectului. Amenajarea spațiului a fost realizată cu sprijinul logistic al Parohiei ‘Sfântul Silvestru’ și al Fundației Vodafone, partener al Asociației AMMA, în cadrul Programului ‘Voluntar de profesie’. ‘Parohia ‘Sfântul Silvestru’ a încheiat parteneriate educaționale cu patru instituții de învățământ din sectorul 2. Pentru buna desfășurare a activităților din cadrul acestor parteneriate, în incinta Complexului ‘Sfântul Silvestru’, deasupra cantinei sociale, am amenajat un spațiu ca bibliotecă parohială și centru de tineret. În acest spațiu, vom desfășura activități cu tinerii din parohie și în special cu copiii de la Centrul de Servicii Sociale ‘Sfântul Nicolae’, care vin în fiecare duminică la slujbă și care, până acum, și-au desfășurat activitățile într-o încăpere foarte strâmtă, din pridvorul bisericii. Acum le dăm posibilitatea să se desfășoare într-un spațiu adecvat și adaptat activităților extrașcolare. Față de acești copii de la Centrul ‘Sfântul Nicolae’ manifestăm o grijă deosebită deoarece au nevoie de îngrijire și de mai multă afecțiune decât cei care se află în sânul unei familii, iar noi avem în parohie patru persoane care îi implică în diverse activități, îi duc în pelerinaje la mănăstiri și organizează diverse întâlniri. Alături de aceștia, mai avem 11 studenți care s-au oferit să facă meditații gratuite cu tinerii din parohie’, a declarat părintele profesor Alexandru Gherasim, parohul Bisericii ‘Sfântul Silvestru’.

Programul religios-cultural care se va desfășura duminică, la Parohia ‘Sfântul Silvestru’, este prilejuit de împlinirea pe 21 noiembrie a 92 de ani de la nașterea părintelui profesor Constantin Galeriu și vine în continuarea simpozionului dedicat renumitului profesor, desfășurat joi, 18 noiembrie, la Facultatea de Teologie ‘Justinian Patriarhul’ din București.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…