Centrul de Presă BASILICA își serbează hramul

Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române își serbează astăzi, 8 iunie, de sărbătoarea Sfintei Treimi, hramul. Cu această ocazie, la Capela „Sfânta Treime” de la domeniul Știrbey, din localitatea Buftea, județul Ilfov, se va oficia Sfânta Liturghie, urmată de cuvântul de învățătură al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și de decernarea Diplomei Centrului de presă BASILICA Domeniului Știrbey și la șase angajați ai Centrului BASILICA.

La eveniment participă, la invitația conducerii domeniului Știrbey, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ostenitorii Centrului de Presă BASILICA, autorități centrale și locale, precum și alți oaspeți.

Centrul de Presă BASILICA a fost inaugurat în anul 2007, la mai puțin de o lună de la întronizarea celui de-al șaselea patriarh al Bisericii noastre. Din Centrul de Presă al Patriarhiei Române fac parte: Radio TRINITAS, Televiziunea TRINITAS, „Ziarul Lumina”, „Lumina de Duminică”, „Vestitorul Ortodoxiei”, Agenția de Știri și Biroul de Presă. Acestea au scopul de a intensifica, într-o lume marcată de secularizare, misiunea spirituală a Bisericii, de a propovădui Evanghelia lui Hristos printr-un mesaj actual, accesibil publicului larg. Conținutul publicistic al acestor canale media nu este exclusiv religios, însă maniera în care sunt abordate toate aspectele lumii contemporane este una creștină. Rolul Centrului de Presă BASILICA este de departe unul misionar, și nu unul comercial.

Comentarii Facebook


Știri recente