Centrul de Presă BASILICA în sărbătoare, la Patriarhie

La Sărbătoarea Sfintei Treimi Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române își serbează hramul. Cu acest prilej, la Catedrala Patriarhală, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din cadrul Centrului de Presă BASILICA, a săvârșit Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum. La Sfânta Slujbă au fost prezenți angajații Centrului de Presă, dar și numeroși credincioși.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică a sărbătorii care ne descoperă adevărul Preasfintei Treimi, o Dumnezeire într-o Ființă, dar în trei Ipostasuri. Preasfinția Sa a evidențiat faptul că dogma despre Sfânta Treime este fundamentul învățăturii noastre creștine

Te Deum pentru angajații Centrului de Presă Basilica

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Varlaam a săvârșit slujba de Te Deum înconjurat de preoții și diaconii care coordonează sau lucrează în diferitele componente ale Centrului de Presă.

După Te Deum, Preasfințitul Varlaam a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la sărbătoarea Preasfintei Treimi, ocrotitoarea Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române, mesaj intitulat Slujitori mediatici ai Cuvântului Vieții.

Sărbătorirea hramului a fost prilej de bucurie și comuniune pentru toți cei care lucrează la Televiziunea Trinitas, Radio Trinitas, Agenția de presă Basilica, publicațiile ‘Lumina’, în cadrul Biroului de presă al Patriarhiei Române, precum și pentru numeroșii credincioși care au venit la Catedrala patriarhală.

Binecuvântare Patriarhală

Angajații și colaboratorii Centrului de Presă Basilica au fost binecuvânțati și de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Preafericirea Sa i-a felicitat, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, pe ostenitori, pentru toată activitatea pe care o depun în cadrul celor cinci componente ale centrului.

Centrul de Presă BASILICA a fost înființat la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la 27 octombrie 2007. Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române are sediul în București și cuprinde cinci componente: Radio TRINITAS, Televiziunea TRINITAS TV, cotidianul Ziarul Lumina, săptămânalul Lumina de Duminică, revista lunară Vestitorul Ortodoxiei, Agenția de știri BASILICA și Biroul de Presă.

Obiectivele Centrului de presă BASILICA sunt următoarele:

a) Cultivarea unei relații active și a unei colaborări fructuoase între cler și credincioși, între Biserică și societate.

b) Prezentarea în societate a instituțiilor, activităților și atitudinilor Bisericii Ortodoxe Române, cu deschidere spre dialog și cooperare.

c) Cultivarea valorilor moralei creștine și promovarea activităților cultural-educative în societate, sprijinirea dezvoltării comunităților locale.

d) Mediatizarea unor campanii social-filantropice și cultural-misionare.

e) Promovarea obiectivității și respectarea principiilor deontologiei jurnalistice în relatarea evenimentelor, în prezentarea persoanelor și a instituțiilor.

f) Stabilirea de parteneriate cu instituții de presă, de cultură și de educație din țară și din străinătate.

g) Încurajarea dialogului credinței creștine cu filosofia, știința, arta și alte domenii de manifestare ale spiritului uman creator de valori perene.

Comentarii Facebook


Știri recente