Centrul de patrimoniu al Patriarhiei Române și-a sărbătorit ocrotitorul

Centrul de conservare și promovare a patrimoniului cultural-religios al Patriarhiei Române și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul, pe Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanul, pe care Biserica Ortodoxă Română îl cinstește în fiecare an la data de 16 august. Momentul a fost marcat printr-o slujbă de Te Deum oficiată de către Părintele Consilier Patriarhal, Florin Șerbănescu, la care au participat angajații centrului.

„Așadar, noi astăzi ne aplecăm fruntea înaintea memoriei acestui mare înaintaș al nostru, mare voievod, ctitor de cultură, ctitor de artă bisericească care a luminat o întreagă epocă prin inițiativele sale și îl cinstim și din punct de vedere al patronajului său asupra acestui centru”, a mărturisit părintele consilier Florin Șerbănescu făcând referire la Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu, ocrotitorul Centrului de conservare și promovare a patrimoniului cultural-religios al Patriarhiei Române.

Centrul pentru patrimoniu ‘Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu’ are în componența sa birouri pentru personalul centrului, patru săli în stil neoromânesc unde se desfășoară diferite cursuri, precum de inițiere în utilizarea calculatorului și evidența computerizată a patrimoniului, cursuri de muzeograf, de gestionar custode, de conservatori de evidență a patrimoniului. De asemenea, la mansardă este amenajat un laborator de restaurare carte veche-document și legătorie, recent autorizat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, și laboratorul de pictură, unde își pot desfășura practica monahii sau studenții de la Facultatea de Teologie, Secția artă sacră.

Centrul ‘Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu’ a fost inaugurat anul trecut, la sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. Centrul se află pe strada Maria Rosseti nr. 63, în fosta casă de pensii a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente