Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, acreditat la Slobozia

Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a obținut acreditarea în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 68/2003, informează această eparhie într-un comunicat de presă.

Centrul funcționează în Slobozia, în clădirea Centrului Socio-Cultural Episcopul Damaschin și este înființat prin proiectul PHARE 2006/018-147.04.02.03.02.01.308, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița și Asociația Socio-Culturală Matei Basarab Slobozia.

Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate oferă servicii sociale acreditate de tipul: informare în domeniul social, suport emoțional sau după caz consiliere psihologică, socializare, consiliere juridică în domeniul social, sprijin de urgență în vederea reducerii efectelor situațiilor de criză și consiliere socială.

Beneficiază de aceste servicii sociale persoane care se încadrează în următoarele situații:

-familii în care se înregistrează orice formă de violență;

-femei însărcinate în criză de sarcină;

-familii care au un întreținător în detenție;

-tineri care se eliberează din detenție;

-familii care locuiesc în locuințe sociale și necesită intervenții de urgență;

-familii în care un părinte sau ambii părinți sunt în șomaj;

-familii cu venituri foarte mici;

-familii în care există persoane infectate HIV/SIDA;

-tineri care au părăsit sistemul de protecție socială de tip rezidențial;

-familii cu probleme de cuplu.

Comentarii Facebook


Știri recente