Centrul comunitar „Speranță în viitor” din Timișoara

Pentru un tânăr seropozitiv, atât educația, cât și găsirea unui loc de muncă prezintă numeroase dificultăți. La Centrul comunitar al Asociației Familiilor Anti-HIV „Speranță în Viitor” din Timișoara, 65 de persoane primesc consiliere psihologică, participând la diferite programe de incluziune socială și profesională. Centrul se adresează persoanelor seropozitive și familiilor lor din județul Timiș și beneficiază de ajutorul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Mai multe informații cu privire la acest Centru a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Alin Cuza, director executiv al Asociației „Speranță în viitor” din Timișoara: „De-a lungul timpului ne-am concentrat activitatea, proiectele pe două dimensiuni. Pe de o parte ne-am axat pe beneficiarii noștri, persoanele care trăiesc cu HIV și lucrăm și cu familiile acestora. Pe de altă parte încercăm să lucrăm cu această comunitate a persoanelor seropozitive. Mai precis, noi încercăm să arătăm membrilor comunității ce înseamnă infecția cu virusul HIV”.

Printre proiectele aflate în derulare la Centrul comunitar „Speranță în Viitor” se numără și cel intitulat „Educație pentru sănătate”.

În parteneriat cu Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/ SIDA , se desfășoară, de la începutul anului 2009, Proiectul „Integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive din România”.

Conform hotărârii de Guvern nr. 355 din anul 2007, Serviciul de Medicină a Muncii, cu care angajatorul este într-o relație contractuală, este obligat să facă examinările medicale de angajare. Sunt anumite domenii în care serologia HIV este impusă odată cu primirea la locul de muncă, printre care cel medical și industria farmaceutică. Pentru depistarea infecției cu HIV se fac mai multe teste medicale.

Comentarii Facebook


Știri recente