Centru pentru tineret în localitatea Nou Roman din jud. Sibiu

În localitatea Nou Român, județul Sibiu, a fost inaugurat Centrul Cultural – Educațional pentru Copii și Tineret Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, după cum informează mitropolia-ardealului.ro. Acest centru a fost amenajat de Parohia Nou Român în clădirea fostei școli generale din localitate, cedată de Primăria comunei Arpașu de Jos, la cererea preotului paroh, părintele Liviu Florin Ivănușcă și cu sprijinul primăriei amintite și a Școlii Gimnaziale „Vasile Cucu” din Arpașu de Jos. Aici se vor desfășura activitățile catehetice și extrașcolare ale Parohiei Nou Român, organizate până acum chiar în biserica din sat sau în biroul parohial.

„În acest Centru se vor desfășura de acum cursurile catehetice din cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, activitățile din cadrul proiectului „Alege Școala”, se vor preda cursurile de pictură din cadrul Cercului de pictură „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, coordonat de doamna preoteasă Maria Codrea, se vor face repetițiile corului de copii din sat și se vor oferi gratuit meditații la materii precum limba și literatura română, limba engleză, matematică, precum și alte activități recreative”, a explicat pr. Ivănușcă.

Sfințită de un sobor de preoți

Binecuvântarea centrului a avut loc duminică, 30 septembrie 2012, când un sobor de preoți din Protopopiatul Avrig, condus de pr. protopop Vasile Gafton, a oficiat slujba Sfântului Maslu la biserica din Nou Român. După oficierea slujbei religioase, s-a mers cu prapori și icoane spre noul centru pentru copii și tineret. Rugăciunea de binecuvântare a lucrărilor a fost rostită de pr. protopop Vasile Gafton, cu această ocazie fiind sfințită și o nouă troiță din parohie, ridicată prin jertfa preotului paroh de la Nou Român, împreună cu familia.

Comentarii Facebook


Știri recente