Centru multifuncțional pentru copiii dezavantajați social, în Arhiepiscopia Craiovei

Arhiepiscopia Craiovei va pune în funcțiune în cursul acestui an Centrul Social Multifuncțional Best – Life pentru copiii dezavantajați social, de pe strada Deva Nr. 16.

Proiectul, finanțat din fonduri europene, prevede ca în următorii cinci ani Centrul multifuncțional să aibă un număr de 300 de copii beneficiari, după cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Printre serviciile oferite se numără terapia ocupațională (modelarea lutului, pictura pe sticlă, efectuarea de materiale și colaj – felicitări), terapie educațională (participarea copiilor la realizarea temelor, a unor jocuri instructiv – educative), activități și servicii de consiliere socială și psihologică pentru copiii și membrii familiilor lor, sprijin și orientare pentru integrarea și readaptarea școlară, activități de informare despre drepturi și obligații.

„La data de 30 august s-a semnat procesul verbal de terminare a lucrărilor de consolidare, recompartimentare și reabilitare a imobilului. Acesta a fost semnat între reprezentanții Primăriei Craiovei, firma de construcții, dirigintele de șantier și Arhiepiscopia Craiovei, beneficiarul proiectului. Unul dintre obiectivele noastre este crearea cadrului necesar menit să asigure incluziunea socială a copiilor dezavantajați social, în vederea asigurării accesului egal la servicii sociale, educaționale și de sănătate”, a declarat Mariana Pasmangia, coordonator Birou Proiecte al Arhiepiscopiei Craiovei, care a precizat că centrul social este modernizat conform standardelor europene.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 3, „Îmbunățirea infrastructurii sociale”. Valoarea proiectului este de aproximativ 3.600.000 de lei, dintre care 2.800.000 de lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă.

Comentarii Facebook


Știri recente