Centru misionar pentru tineret Preot Ioan Bunea, construit la Sângeorz-Băi

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului va construi în stațiunea balneară Sângeorz-Băi un centru misionar pentru tineret.

În vederea strângerii fondurilor necesare pentru demararea proiectului, joi, 20 septembrie, de la ora 18 a fost organizat la Bistrița un dineu caritabil, potrivit radiorenasterea.ro.

La eveniment a fost prezent Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, alături de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, preoți din toate parohiile ortodoxe bistrițene, primari, consilieri locali și județeni, șefi de instituții publice și politicieni.

Proiectul prezentat joi seară se referă la construirea centrului misionar pentru tineret „Preot Ioan Bunea” în apropierea bisericii ortodoxe din stațiunea Sângeorz-Băi.

Acest centru va găzdui tabere pentru tineri, dar și manifestări și evenimente socio-culturale, cum ar fi conferințe și cercuri pedagogice.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a subliniat în cadrul dineului importanța acestui centru pentru educarea viitoarei generații, spunând că aceștia au nevoie atât de activități educative, cât și spirituale pentru a se forma.

La dineul caritabil, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a prezentat și alte proiecte sociale și misionare ale Arhiepiscopiei Clujului, finalizate sau aflate în curs de derulare.

Publicul ce a participat la acest eveniment a putut asculta un concert susținut de Corala „Psalmodia Transylvanica” a Arhiepiscopiei Clujului, dirijată de Pr. Prof. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Centrul misionar pentru tineret „Preot Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi va beneficia de aproximativ 60 de locuri de cazare, bucătărie, sală de mese, o bibliotecă, o sală multifuncțională cu foaier, suprafața construită depășind o mie de metri pătrați.

Costurile estimate pentru finalizarea acestui proiect se ridică la peste 500.000 de euro, banii urmând să fie adunați din donații și alocări bugetare.

Comentarii Facebook


Știri recente