Centru de zi pentru elevi în parohia Pâncești, Protopopiatul Sascut

În parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ – Pâncești, Protopopiatul Sascut, a fost inaugurat ieri Centrul de zi pentru elevi ‘Sfântul Ierarh Nicolae’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Delegatul Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost pr. Eugen-Ciprian Ciuche, consilier la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. În Centrul ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ își vor face temele și vor derula activități 20 de elevi din parohia Pâncești, care au probleme sociale.

Centrul parohiei Pâncești beneficiază de bucătărie proprie, sală de mese și sală pentru cursuri, fiind îndeplinite toate condițiile în ceea ce privește infrastructura pentru desfășurarea programului propus. ‘După terminarea orelor de la școală, cei 20 de elevi vor veni la biserică, sub coordonarea unui cadru didactic. Copiii vor servi masa, apoi își vor face temele. De asemenea, vor desfășura și activități creative și recreative. Activitatea profesorilor se va derula pe bază de voluntariat. Baza materială va fi asigurată de credincioșii parohiei Pâncești care și-au manifestat solidaritatea față de ideea noastră. Ne-am bucurat de sprijinul cadrelor didactice, având 16 profesori voluntari, care s-au înscris în acest program și care ne vor sprijini în derularea activităților care vor fi implementate. Intenționăm să dezvoltăm anumite abilități pe care copiii le manifestă și să le fructificăm’, a declarat pr. paroh Liviu Negoiță, care este și protopop al Protopopiatului Sascut.

La finalul slujbei de sfințire, au fost oferite, din partea PS Ioachim Băcăuanul, distincții de vrednicie persoanelor care sunt implicate activ în acest program.

Comentarii Facebook


Știri recente