Centru de zi deschis la Blaj

Ieri, 1 iunie 2012, a fost inaugurat Centrul de zi pentru copii preșcolari ‘Sfânta Irina’ din Blaj, deschis de Asociația ‘Filantropia Ortodoxă’ Alba Iulia. La eveniment a fost prezent IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care a oficiat slujba de sfințire, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Astăzi, 2 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, IPS Arhiepiscop Irineu participă la serbarea ‘Copilărie, tărâm de poveste’, sub genericul ‘Ziua copilului în culori’, ediția a VI-a.

Centrul de zi pentru copii ‘Sfânta Irina’, coordonat de pr. Vasile Seicean, paroh al Parohiei Blaj-Veza, este expresia reală și concretă a grijii pe care Biserica o are pentru cei mici și neajutorați, ai căror părinți întâmpină dificultăți sociale și economice. Acesta este al optulea așezământ social deschis sub purtarea de grijă a IPS Arhiepiscop Irineu, la doar un an de la întronizarea în scaunul de arhipăstor al Eparhiei Alba Iuliei, an care se împlinește pe data de 5 iunie 2012.

Inițiativa înființării acestui așezământ a fost a Primăriei municipiului Blaj, care a pus la dispoziție clădirea, iar renovarea și dotarea lui au fost posibile datorită implicării Parohiei Blaj-Veza și a unor sponsori locali. Funcționarea centrului este asigurată prin parteneriatul încheiat între Asociația ‘Filantropia Ortodoxă’ Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Centrul de zi pentru copii antepreșcolari ‘Sfânta Irina’ este singurul din zonă care oferă îngrijire pentru 25 de copii cu vârsta între 1 și 3 ani, neincluși într-o formă de învățământ de masă, oferind astfel posibilitatea părinților de a se angaja în câmpul muncii. Activitățile constau în supravegherea copiilor 12 ore zilnic, asigurarea hranei, a programului de odihnă și recreere, derularea unor programe de educație, supravegherea stării de sănătate și de igienă a copiilor, consiliere și sprijin pentru părinți, programe de educație parentală.

Comentarii Facebook


Știri recente