Centru de consiliere profesională pentru tinerii din centrele de plasament, la Sibiu

Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, în parteneriat cu Asociația Ortodoxă Pentru O Lume Nouă-Sibiu și cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Sibiu, având ca asociat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, a implementat la Sibiu, în sediul situat pe str. Dealului nr. 13, proiectul intitulat „Centru de consiliere pentru integrarea profesională a tinerilor peste 18 ani, care au părăsit sau se pregătesc să părăsească sistemul de stat privind protecția copilului”.

Finantat în cadrul programului PHARE 2006, „Măsuri de Incluziune Socială”, proiectul și-a propus să faciliteze accesul pe piața muncii pentru minim 20 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-26 ani, care părăsesc sau se pregătesc să părăsească sistemul de stat privind protecția copilului, de pe raza județului Sibiu, Regiunea Centru, prin înființarea unui centru nonrezidențial de consiliere pentru integrarea profesională a acestora.

Servicii oferite:

– consiliere profesională în alegerea domeniului de activitate;

– evaluarea competențelor dobândite în sistem formal/informal;

– mediere în vederea stabilirii de legături directe cu angajatorii;

– asistență în vedere orientării/reorientării profesionale;

– informare cu privire la cerințele de pe piața forței de muncă;

– consiliere în vederea menținerii unui loc de muncă.

De serviciile furnizate în cadrul proiectului au beneficiat 54 tineri din grupul țintă, din care 25 au ocupat un loc de muncă. Menționăm că din cei 54 de beneficiari 12 sunt elevi și au fost consiliați pentru a putea răspunde provocărilor de pe piața muncii la finalizarea studiilor, 12 au avut un loc de muncă și au fost consiliați în vederea menținerii acestuia, iar 5 nu au fost până în prezent integrați profesional.

Toate activitățile desfășurate au avut ca scop dezvoltarea competențelor în funcție de cerințele de pe piața forței de muncă pentru beneficiarii din proiect și asistarea lor în vederea obținerii și menținerii unui loc de muncă.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente