Centru copii si tineret la Parohia Pauca, prot. Săliște

Elevii din Pauca, beneficiari ai proiectului „Hristos împartășit copiilor ” și-au continuat activitatea și pe perioada vacanței de vară la cercul de pictură de icoane pe sticlă, care a început în vara acestui an în parohia din Protopopiatul Săliște. Astfel, 22 de copii cu vârstele cuprinse între 8 și 13 ani au fost inițiați în arta picturii icoanelor pe sticlă, cu sprijinul doamnei preotese și al domnișoarei Ioana Poplăcean.

„Acest proiect stăla baza înființării în parohie a unui Centru pastoral-cultural pentru tineret, care va gazdui atât activitățile catehetice derulate în cadrul proiectului Hristos împărtășit copiilor, precum și alte activități pastoral-culturale pentru copii. Momentan suntem la faza amenajării noului sediu, primit prin bunăvoința domnului primar Nicolae Dancu”, a precizat părintele paroh Claudiu Curiban.

După cum ne informează mitropolia-ardealului.ro, copii au fost premiați recent de parohie în colaborare cu Primăria Păuca, pentru activitatea desfășurată pe parcursul vacanței cu o excursie, în cadrul căreia s-a vizitat la muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel, Schitul „Sf. Treime” Sibiel, Mănăstirea Orlat, Grădina Zoologicăși Muzeul Satului din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…