Centre pentru tineret în Arhiepiscopia Clujului

În Arhiepiscopia Clujului se vor construi două centre pentru tineret, unul în orașul Sângeorz-Băi, din județul Bistrița-Năsăud, iar celălalt în localitatea clujeană Câmpenești, informează „Ziarul Lumina”. IPS Mitropolit Andrei a pus piatra de temelie pentru cele două clădiri, dar și pentru un nou lăcaș de cult în Cormaia, județul Bistrița-Năsăud.

Piatra de temelie pentru Centrul de tineret din Sângeorz-Băi a fost pusă joi, 26 aprilie, de Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în cadrul unei slujbe desfășurate la orele amiezii, la care, pe lângă preoții și diaconii din sobor, au fost prezente și autorități județene și locale, precum și personalități ale vieții culturale.

Centrul din Sângeorz-Băi va fi construit pe Strada Izvoarelor, pe terenul aflat în proprietatea Arhiepiscopiei Clujului.

Viitorul spațiu destinat activităților de tineret va avea două corpuri de clădire unite printr-un foișor, cu parter și mansardă. Parterul va găzdui biroul administrativ, bucătăria, sala de mese și cea destinată activităților cu tinerii, iar în mansardă se vor afla cele 50 de locuri de cazare, după cum a menționat directorul economic al Arhiepiscopiei Clujului, Sorin Câlea. Coordonatorul acestor lucrări a fost desemnat părintele Tudor Mudure, preot misionar în cadrul Protopopiatului Năsăud.

De asemenea, Arhiepiscopia Clujului va construi un centru de tineret și în localitatea Câmpenești, din județul Cluj, care va avea aceeași capacitate ca și cel din Sângeorz-Băi. Construcția urmează să înceapă tot luna viitoare.

Biserică nouă pentru Parohia Cormaia

Înalt Preasfințitul Andrei a pus piatra de temelie pentru biserica din Cormaia, județul Bistrița-Năsăud, ieri, 26 aprilie. Noul lăcaș de cult va purta hramurile ‘Sfântul Nectarie’ și ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’. Parohia Cormaia, situată în apropierea Mănăstirii ‘Buna Vestire’, de lângă Sângeorz-Băi, a fost înființată de Arhiepiscopia Clujului anul trecut. Aici a fost instalat ca paroh preotul Florin Moldovan. Noua biserică va deservi o comunitate de aproximativ 400 de credincioși ortodocși care, până acum, nu au avut nici un lăcaș de cult și nici preot, după cum a menționat protopopul de Năsăud, pr. Ioan Dâmbu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…