Centre de prevenire a abandonului școlar în Alba și Mureș

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia deschide în această toamnă nouă centre educaționale pentru copiii cu risc de abandon școlar, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Peste 200 de copii cu risc de părăsire timpurie a școlii din județele Alba și Mureș vor putea beneficia, de la 1 noiembrie, de serviciile oferite de nouă centre educaționale ale Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

În aceste centre, elevii vor primi rechizite, se vor putea folosi de materiale didactice, în fiecare zi vor primi o masă caldă și o gustare și, nu în ultimul rând, o bursă lunară în valoare de 100 de lei.

În condițiile în care numărul copiilor care abandonează școala crește de la an la an, proiectul ‘Rețea Interregională de Centre Educaționale’ al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia vine să contracareze acest fenomen extrem de nociv pentru societatea noastră. În fiecare din cele nouă centre, zi de zi, 25 de copii cu risc de abandon școlar vor fi supravegheați și sprijiniți de un profesor, doi animatori socio-educativi, care, timp de trei ore, îi vor ajuta la efectuarea temelor, dar mai ales îi vor pregăti pentru viață.

Ceea ce face ca acest proiect să fie unic este faptul că își propune să prezinte un model optim de prevenire și corectare a abandonului școlar prin îmbinarea valorilor celor trei componente de bază ale societății: Biserică, Școală și Familie.

Șapte dintre cele nouă centre care își încep activitatea din această toamnă se află în județul Alba, în localitățile Sebeș, Aiud, Ocna Mureș, Baia de Arieș, Silivaș, Valea Lungă și Roșia de Secaș. Alte două centre, din județul Mureș, sunt la Reghin, respectiv Luduș. În această perioadă are loc selectarea elevilor cu risc de abandon școlar din localitățile amintite. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European – POSDRU pe Axa prioritară 2 ‘Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii’ în domeniul de intervenție DMI 2.2. – Prevenirea și corelarea părăsirii timpurii a școlii.

Comentarii Facebook


Știri recente