Centenarul resfințirii Bisericii Sfântul Dumitru din Focșani

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din cartierul Bahne al municipiului Focșani a îmbrăcat în prima zi după Crăciun haine de sărbătoare. Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la resfințirea lăcașului de cult, dar și al resfințirii catapetesmei lăcașului de cult, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne informează TRINITAS TV.

ÎPS Părinte Epifanie a evidențiat faptul că acest moment este unul important în viața acestei parohii, dar și în viața părintelui paroh care a depus strădanii deosebite pentru înfrumusețarea bisericii, dar și pe tărâm pastoral misionar.

De-a lungul timpului, Biserica „Sfântul Dumitru” – Bahne a fost renovată de mai multe ori. Cele mai ample lucrări de restaurare a lăcașului de cult au fost executate în ultimele două decenii.

La Sfânta Liturghie au participat credincioși din parohie dar și din alte comunități ale orașului. La final, s-a dat citire unui document care amintește de sărbătoarea centenarului resfințirii bisericii Parohiei „Sfântul Dumitru”-Bahnea din Focșani.

Comentarii Facebook


Știri recente