Centenarul Parohiei Dridu – Movila, Prot. Urziceni

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost prezent Duminică, 21 octombrie 2012, în mijlocul credincioșilor din Parohia Dridu – Movila, Protopopiatul Urziceni, unde cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, au fost aduse moaștele Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcii.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au participat preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte Ionuț Bogdan Stancu, Protopop de Urziceni, preacuviosul părinte arhimandrit Vartolomeu, exarhul sfintelor mănăstiri din Arhiepiscopia Râmnicului și un sobor de preoți și diaconi.

Centenarul parohiei a fost un moment istoric, cinstit prin săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești și a parastasului pentru ctitori, iar la sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat rangul de sachelar preoților Nicușor Sorinel și Severian Cezar Ilie, de la Parohia Sărindaru, iar preoților Gheorghe Bogdan Negulescu de la Parohia Dridu Snagov și Alexandru Vișan de la parohia Dridu Movila, rangul de iconom, pentru lucrarea pastorală și administrativă săvârșită în comunitățile lor parohiale.

La momentul predicii, potrivit sf-esc.ro, Întâistătătorul Episcopiei a rostit un cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică a zilei, despre vindecarea demonizatului din Gadara, despre lucrarea celui rău în lume, despre puterea harului divin pe care îl primim de la Dumnezeu pentru a putea lupta împotriva lucrării celui rău. A mulțumit Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Gherasim, fiu al Eparhiei noastre pentru darul spiritual făcut comunității parohiale prin trimiterea raclei cu sfintele moaște la acest moment aniversar.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut vizite pastorale la parohiile Sărindaru și Dridu Snagov.

Comentarii Facebook


Știri recente