Centenarul Dumitru Staniloae s-a incheiat astazi la Bucuresti

La Bucuresti s-a incheiat astazi Congresul International de Teologie ‘Parintele Profesor Doctor Dumitru Staniloae’ care s-a desfasurat in perioada 9-14 noiembrie 2003 cu centenarului nasterii Parintelui Dumitru Staniloae.

Congresul face parte din seria manifestarilor dedicate implinirii a 100 de ani de la nasterea celui mai mare teolog roman. La eveniment au participat prestigiosi profesori de Teologie din intreaga lume crestina si personalitati ale vietii culturale si academice romanesti.

Academia Romana a organizat, joi, o sesiune stiintifica dedicata implinirii a 100 de ani de la nasterea Parintelui Dumitru Staniloae, la care au participat membri ai Academiei Romane, Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu alti importanti si inalti ierarhi, si fiica celui omagiat, Lidia Staniloae.

La sesiunea din Aula Academiei Romane a participat si Prea Fericitul Anastasios, Arhiepiscopul Tiranei si al Intregii Albanii.

Mai multe amanunte despre incheierea Congresului International de Teologie dedicat centenarului nasterii Parintelui Dumitru Staniloae aflam de la purtatorul de cuvint al Patriarhiei Romane, Parintele Constantin Stoica: ‘Astazi, cand il sarbatorim pe Sfantul Grigore Palama, s-au incheiat manifestarile consacrate centenariului nasterii Parintelui Dumitru Staniloae, cel mai mare teolog ortodox al secolului al XX-lea. As mai vrea sa precizez ca ieri, la Academia Romana, a avut loc sesiunea omagiala consacrata Parintelui Staniloae, care a fost membru al Academiei Romane. Personalitatea Parintelui Staniloae a fost elogiata de Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Biserici Ortodoxe Romane, de Parintele Profesor Dumitru Radu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, de doamna Lidia Staniloae, fiica parintelui, de domnul academician Surdu, de Parintele Academician Dumitru Popescu si de Parintele Academician Mircea Pacurariu.’

Comentarii Facebook


Știri recente