Centenarul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Călimănești

Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, și un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit sâmbătă, 9 octombrie, slujba Vecerniei și slujba de mulțumire cu ocazia sărbătoririi centenarului bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Călimănești, informează arhiram.ro. La acest eveniment au mai participat oameni de cultură, reprezentanți ai autorităților locale și centrale de stat, și numeroși credincioși.

Momentul a fost marcat prin lansarea a două cărți: „Călimănești – monografie ecleziastică” și „Centenarul Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călimănești”.

Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a rostit un cuvânt de învățătură, urmat de cuvântările unor oameni de cultură și ale reprezentanților autorităților locale și centrale de stat, pe seama activității misionar-pastorale desfășurate de părintele paroh Nicolae Proteasa. Apoi au ținut câte un cuvânt și autorii celor două cărți monografice.

În finalul manifestărilor Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de mulțumire adresat participanților la acest eveniment aniversar, tuturor ctitorilor și ajutătorilor pentru cele ce s-au obținut la bunul mers al parohiei în această perioadă și nu în ultimul rând părintelui paroh pentru frumoasa activitatea desfășurată.

În încheiere au fost acordate diplome din partea Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Părintelui Arhim. Vartolomeu Androni, starețul Mănăstirii Cozia și Exarh al mănăstirilor și schiurilor din Arhiepiscopia Râmnicului, precum și stareților și starețelor de la mănăstirile din zona orașului Călimănești.

Comentarii Facebook


Știri recente