Centenarul bisericii parohiale din Remetea Mare – Protopopiatul Timișoara II

În Duminica a XIX-a după Rusalii, Preasfințitul Paisie Lugojeanul a fost prezent în mijlocul credincioșilor Parohiei Remetea Mare, din cadrul Protopopiatului Timișoara II, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Credincioșii parohiei au aniversat cu acest prilej împlinirea unui secol de la zidirea bisericii, din anul 1911. Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența reprezentanților autorităților locale și județene, precum și a numeroși credincioși. Soborul slujitorilor a fost condus de pr. Marius Sfercoci, inspector eparhial, și alcătuit din pr. paroh Ștefan Goanță, pr. Vasile Ciotău, slujitor al parohiei, precum și preoți de la parohiile învecinate.

După slujbă, Preasfințitul Paisie Lugojeanul a binecuvântat și sfințit două troițe – una ridicată în memoria eroilor căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și cealaltă dedicată trecerii a 100 de ani de la zidirea bisericii parohiale. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul vocal ‘Theophoros’ al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu.

Comentarii Facebook


Știri recente