Celebra icoana a Maicii Domnului de la Kazan a fost readusa la Moscova.

In dimineata zilei de sambata, 28 august 2004, celebra icoana de la Kazan a Maicii Domnului a fost returnata Bisericii Ortodoxe Ruse de catre o delegatie a Vaticanului.

Delegatia a fost condusa de cardinalul Walter Kasper, dar a fost alcatuita in mod similar grupului de cardinali si episcopi care il insotesc pe Papa atunci cand acesta face o vizita.

Astfel, dupa cum transmite si Agentia Zenit, din partea Vaticanului au fost de fata Cardinalul Joachim Navarro Valls – purtatorul de cuvant al Papei Ioan Paul II, precum si fotograful personal al Papei, Arturo Mari.

In cursul ceremoniei oficiale, Cardinalul Walter Kasper – seful Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor a spus ca spera ca cele doua Biserici sa depaseasca neintelegerile actuale si sa ajunga din nou la o stare de armonie.

La randul sau, Sanctitatea Sa Alexei II, Patriarhul Rusiei, a spus ca armonia va fi restabilita doar daca gestul retrocedarii icoanei va fi urmat de altele din partea Bisericii Catolice.

Icoana pe care delegatia Vaticanului a adus-o la Moscova, si care a stat mai multi ani in apartamentul privat al Papei, va fi asezata de acum in Capela personala a Patriarhului Moscovei. Sanctitatea S Alexei II a a explicat ca Manastirea de la Kazan, de unde a fost luata celebra icoana a Maicii Domnului, a fost transformata de catre comunisti in Fabrica de tigarete, si ca inca nu a fost retrocedata Bisericii Ortodoxe a Rusiei de catre autoritati.

Comentarii Facebook


Știri recente