Cele zece ocoale silvice ale Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor vor deveni functionale incepind cu data de 1 ianuarie anul viitor

Cele zece ocoale silvice ale Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, constituite in cadrul Directiei Fondului Bisericesc Regia Autonoma Suceava vor deveni functionale incepind cu data de 1 ianuarie anul viitor.Incepind cu aceasta data vor incepe lucrul si cei aproximativ 500 de lucratori silvici, economisti, ingineri preluati prin transfer de la Directia Silvica Suceava.

Guvernul a decis, ca cele 90 000 de hectare din fondul de stat sa treaca in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevilor si radautilor, printr-o hotarire de urgenta, emisa la mijlocul lunii trecute. Cele 90.000 de hectare de padure vor trece in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautiului impreuna cu elementele de infrastructura – drumuri forestiere, cabane de vinatoare, cantoane silvice, spatii de adapost pentru muncitori si sediile ocoalelor silvice, cu exceptia sediilor de la Breaza si Dorna Candreni, care vor ramine la Regia Nationala a Padurilor. In plus, pastravariile de la Brodina si Pojorita au fost impartite intre Regia Nationala a Padurilor si Arhiepiscopie.

Comentarii Facebook


Știri recente