Cele 12 Evanghelii la Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca

În Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, Denia celor 12 Evanghelii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, începând cu ora 18:00, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Înaltpreasfințitul Andrei a sfințit în Joia Mare pâinea și vinul care se vor împărți credincioșilor de praznicul Învierii Domnului la Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca. Slujba a fost săvârșită după Sfânta Liturghie, unită cu Vecernia, oficiată de Mitropolitul Andrei.

Pâinea și vinul, numite ‘Paști’, se vor împărți credincioșilor începând din Sâmbăta Mare, de la ora 12:00, în subsolul Catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca. S-a luat această decizie pentru a evita aglomerarea din noaptea de Înviere, când se știe, din anii anteriori, că numărul credincioșilor care participă la slujba Învierii Domnului este deosebit de mare.

La Praznicul Învierii Domnului, precum și duminică, în prima zi de Paște, Înaltpreasfințitul Andrei va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca. Luni, 25 aprilie, Înaltpreasfințitul Andrei va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgu Mureș. În a treia zi de Paște, Părintele Mitropolit Andrei va fi la Catedrala din Blaj pentru a oficia Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente