Cei mai tineri militari craioveni au depus jurământul

Cel mai tânăr contingent de militari voluntari, încorporați recent la Batalionul Instrucție, Comunicații și Informatică „Frații Buzești” din Craiova, a trăit clipele solemne și unice în viață ale depunerii jurământului de credință față de neam și țară.

După cum ne informează Gheorghe Cioiu, evenimentul a avut loc sâmbătă, 14 ianuarie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a reprezentanților autorităților publice locale, a comandanților și colegilor de ciclul doi, a părinților, rudelor, prietenilor și a altor invitați. Ceremonialul a debutat cu primirea onorului, cuvântul de bun venit rostit de comandantul unității militare, col. Gheorghe Dincă și o slujbă de Te Deum oficiată de un sobor format din preoții militari ai garnizoanei Craiova și preoți de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei. A urmat depunerea jurământului militar, alocuțiunile oficialităților și la final defilarea militarilor, pe acordurile muzicii militare.

În cuvântul adresat tinerilor ostași, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a subliniat sfințenia și solemnitatea angajamentului pe care aceștia și l-au asumat prin jurământ. „Ați trăit astăzi momente care vor rămâne adânc marcate în sufletele dumneavoastră. Angajamentul pe care vi l-ați asumat este un act sfințit, pentru că este făcut în numele și cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Numim acest jurământ ca fiind „de credință”, și într-adevăr el are semnificația lui intrinsecă, legată de credință. Prin urmare, credința în Dumnezeu oferă demnitate, prestigiu, onoare și curaj, este o credință care vă va ajuta negreșit să depășiți toate obstacolele vieții și să vă bucurați cu adevărat de ceea ce veți realiza prin perseverență și conștiinciozitate”.

Batalionul Instrucție, Comunicații și Informatică „Frații Buzești” este singura unitate militară din țară care instruiește militari, perioada de bază, cu scopul de a forma specialiști în arma Comunicații și Informatică. După primul stagiu de pregătire, militarii vor susține un examen de verificare, în urma căruia vor fi repartizați la unități din întreaga țară.

Comentarii Facebook


Știri recente