Cea de-a XVI-a ediție a taberei de tineret din parohia Viziru de Jos, județul Brăila

Perioada Postului Adormirii Maicii Domnului este un moment de bucurie duhovnicească în parohia Viziru de Jos prilejuit de desfășurarea celei de-a XVI-a ediții a taberei de tineret, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, potrivit edj.ro.

În acest an la activitățile derulate în tabără au participat tinerii din parohia Viziru de Jos, cărora li s-au alăturat 20 de elevi de la Așezământul social-filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați, 10 tineri de la parohia Pechea IV din județul Galați, precum și tineri din parohiile învecinate.

Ca în fiecare an tabăra de vară are un program ce îmbină rugăciunea cu programele de odihnă activă, astfel dimineața se săvârșește Utrenia și Sfânta Liturghie, după micul dejun, se desfășoară activități culturale: muzică psaltică, icoană pe sticlă, poezie și teatru religios și artizanat; activități sportive și recreative, iar seara se săvârșește Vecernia și Paraclisul Maicii Domnului.

Duminică, 12 august, atât credincioșii, cât și participanții la tabără s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop dr. Casian, care a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost rostite de către tinerii participanți la tabăra de vară.

După Sfânta Liturghie a fost sfințit Centrul social parohial care a fost pus sub ocrotirea Sfântului Drept Simeon, Acoperământului Maicii Domnului și Sfântului Ierarh Nectarie.

Slujba s-a încheiat cu o agapă la care au participat tinerii implicați în desfășurarea taberei de vară.

Comentarii Facebook


Știri recente