Cea de-a XIV-a Sesiune Națională de Comunicări Științifice „Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie, cultură și civilizație”

La Miercurea-Ciuc au debutat astăzi, 29 septembrie, lucrările celei de-a XIV-a ediții a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice „Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie, cultură și civilizație”. La manifestarea care se desfășoară, în perioada 29-30 septembrie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioan, Episcopul Covasniei și Harghitei, participă teologi, cercetători, muzeografi, arhiviști, istorici, sociologi, etnografi și peste 70 de profesori universitari din Covasna, Harghita și Mureș, dar și din cele mai importante centre culturale ale țării.

Cea de-a XIV-a Sesiune Națională de Comunicări Științifice „Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie, cultură și civilizație” este organizată de Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Centrul de Cultură Arcuș, Direcțiile Județene Covasna și Harghita ale Arhivelor Naționale și Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, cu sprijinul Forumului Civic al Românilor din Harghita și Covasna.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente