Cea de-a treia vizită pastorală a ÎPS Părinte Mitropolit Serafim Joantă în Feldkirch, Austria

Duminică, 9 decembrie 2012, ÎPS Părinte Mitropolit Serafim Joantă va vizita pentru a treia oară micuța comunitate din orașul Feldkirch, din landul austriac Vorarlberg. Astfel, începând cu orele 11.30 ÎPS Sa va săvârși Sfânta și dumnezeiască Liturghie înconjurat de pr. Ioan Nemeș, parohul comunității românești din orașul Konstanz (Germania), pr. paroh Alexandru Nan și arhidiaconul Dumitru Dura, secretar eparhial. La sfârșitul Sf. Liturghii ÎPS Părinte Mitropolit Serafim va săvârși și slujba Botezului pentru prunca Irina Alexandra, cea de-a doua fetiță a pr. Alexandru Nan.

Înalt Prea Sfințitul Serafim a vizitat pentru prima dată comunitatea din Feldkirch în decembrie 2009, un an mai târziu, aflându-se din nou în mijlocul ei, atunci când a ținut și conferința cu titlul „Ortodoxia între Tradiție și modernitate”, la invitația Comisiei pentru Ecumenism a Bisericii catolice din landul Vorarlberg.

Parohia ortodoxă Nașterea Domnului a fost înființată oficial între decembrie 2007 și ianuarie 2008, cu binecuvântarea IPS Mitropolit Dr. Serafim Joantă. Din decembrie 2006 și până la înființarea oficială, comunitatea de la Feldkirch a avut statutul de filie a parohiei ortodoxe române „Sf. Parascheva” din estul Elveției. Încă de la începuturi, parohia este păstorită de pr. Alexandru Nan.

Foto: arhivă 2011

Comentarii Facebook


Știri recente