Cea de-a patra sesiune a Cercului pastoral al preoților de spitale din București

În Capitală a avut loc astăzi, 12 ianuarie 2009, cea de-a patra sesiune a Cercului pastoral al preoților de spitale din București „Comunicare și Comuniune”. Întâlnirea desfășurată la Spitalul Universitar București a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și a avut ca temă „Împărtășirea bolnavilor”.

În cadrul sesiunii au susținut referate Pr. Marian Sava de la Capela Spitalul Universitar și Pr. Petru Bogdan Tudose de la Capela Spitalului „Witting” din București.

După susținerea referatelor, preoții participanți au discutat despre problemele de ordin canonic pe care le întâmpină preoții care își desfășoară activitatea în spitalele bucureștene.

Următoarea sesiune a Cercului Pastoral al preoților de spitale din București „Comunicare și Comuniune” se va desfășura pe data de 9 februarie 2009 la Spitalul de Geriatrie „Sfântul Luca”din Capitală. Tema întâlnirii va fi „Îngrijirea paliativă”.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…