Cea de-a IV-a ediție a proiectului Ai copil. Învață să fii părinte!, la final

Conferințele din cadrul celei de-a IV-a ediții a proiectului „Ai copil. Învață să fii părinte!”, desfășurate în această toamnă la Iași, au ajuns la final. Ultima întâlnire cu părinții ieșeni a avut loc joi, 29 noiembrie 2012, și l-a avut ca invitat pe blogerul Marius Tudosiei, adept al alimentației sănătoase, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Conferința intitulată „Mâncarea care te salvează. Sau nu…” a avut loc, începând cu ora 18:00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Al. I. Cuza” din Iași și a reunit sute de părinți dornici să afle mai multe lucruri despre cum pot fi schimbate obiceiurile alimentare nesănătoase din viața de familie.

În prima parte a întâlnirii, care a fost una motivațională, invitatul Marius Tudosiei, fost jurnalist și om de marketing timp de zece ani, a povestit publicului cum, preocupat fiind de alimentația sănătoasă, naturală, fără conservanți, aditivi și chimicale și având o cultură aparte față de mâncare din familie, s-a decis să se retragă din activitățile profesionale în care era implicat și să se ocupe de un proiect de suflet, anume Băcănia Veche. În continuare, Marius Tudosiei a vorbit despre cum se pot face schimbările în obiceiurile alimentare, având în vedere sănătatea copilului, despre cum poate fi aleasă mâncarea simplă și de casă în fața atractivelor produse de supermarket și despre imensa responsabilitate pe care o au părinții în ceea ce privește viața sănătoasă a micuților. De asemenea, invitatul a arătat cum poate fi sănătoasă și gustoasă, în același timp, mâncarea zilnică a copiilor și a dat unele idei despre cum gătitul poate fi o activitate amuzantă și utilă pentru toți membrii familiei.

„Gătitul poate fi o problemă pentru unii părinți, însă el este un lucru extraordinar pentru viața de familie. Spun acest lucru din experiență, fiindcă, de fiecare dată când gătesc, cineva din familie, de cele mai multe ori copilul, e foarte interesat și vrea neapărat să vadă ce fac acolo. Această curiozitate poate deveni o oportunitate foarte bună de a comunica cu copilul meu și de a-i transmite informații despre alimentația sănătoasă, iar când acesta va crește, va avea un model corect despre ce poate să mănânce și ce nu poate să mănânce și va evita în acest fel mâncarea nenaturală. În plus, vă mai spun un secret: singura modalitate în care îl poți determina pe un copil să mănânce un anumit fel de mâncare care nu-i place e să-l pui să și-l prepare singur. Mândria și bucuria de a face un lucru inedit îl va determina pe acesta să uite de refuzul de dinainte. De aceea, cred că prezența copilului în bucătărie e un lucru necesar și binevenit”, le-a spus Marius Tudosiei părinților prezenți.

În partea a doua a întâlnirii, invitatul a răspuns întrebărilor venite din sală. În cadrul conferinței, părinții doritori au putut achiziționa cărți și manuale despre alimentația corectă a copiilor.

Conferințele din cadrul proiectului „Ai copil. Învață să fii părinte!” au fost organizate de Fundația „Varlaam Mitropolitul” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și de Asociația Părinților Isteți din București, cu sprijinul partenerilor Romtelecom și Axa Asigurări.

Comentarii Facebook


Știri recente