Cea de-a II-a serie a conferintelor anuale cu preotii a continuat la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ de la Durau.

In zilele de 1 – 2 septembrie 2004, la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ din Durau a avut loc ce de a II-a serie de conferinte anuale cu preotii, manifestare ce este coordonata de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. La aceasta a II-a serie de conferinte anuale cu preotii au participat Protopopiatele Piatra-Neamt, Darabani si Saveni.

Mai multe amanunte despre desfasurarea lucrarilor din cea de-a II-a serie a conferintelor anuale cu preotii ne-a oferit Parintele Gheorghita Badarau, protopop al Protopopiatului Saveni: ‘In zilele de 1 – 2 septembrie 2004 s-a desfasurat la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ de la Durau cea de-a II-a serie a conferintelor anuale cu preotii, la care au participat preoti din Protopopiatele Piatra Neamt, Darabani si Saveni. Temele care s-au dezbatut au fost personalitatea Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant in constiinta Bisericii si a neamului romanesc si Misiunea laicatului ortodox. In prima zi, domnul Prof.Dr. Emilian Popescu a tinut o prelegere despre ‘Misiunea laicatului ortodox in zilele noastre’ din care preotii au avut de invatat multe lucruri bune din activitatea desfasurata atat la catedra, cat si in Biserica. Preotii din cele 3 protopopiate au fost impartite pe 4 grupe de lucru care au avut desemnate cate un raportor ce a avut ca sarcina intocmirea concluziilor discutiilor. A doua zi, dimineata, a avut loc savarsirea Sfintei Liturghii de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Dupa savarsirea Sfintei Liturghii, reprezentantii celor trei protopopiate au tinut prelegeri legate de personalitatea Sfantului Voievod Stefan cel Mare. In dupa-amiaza zilei de 2 septembrie a.c., cei 4 raportori au prezentat concluziile discutiilor celor 4 grupe. In final, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a concluzionat cele discutate si propuse, impartasindu-ne din experienta Inalt Prea Sfintiei Sale.’

Aceste conferinte anuale cu preotii vor continua saptamana viitoare, la acestea participand preoti din alte protopopiate de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iasilor.

Comentarii Facebook


Știri recente