Cea de-a doua zi a Simpozionului national de catehetica si omiletica de la Alba Iulia

Astazi este cea de-a doua zi a Simpozionului national de Catehetica si Omiletica cu tema „Marturisirea credintei in contextul secularizarii radicale”. Ieri, in prima zi lucrarile s-au deschis cu slujba Te Deum-ului dupa care IPS Andrei care a rostit un cuvant de bun venit participantilor la prima intalnire, la nivel national, a profesorilor de catehetica si omiletica de la Facultatile de Teologie Ortodoxa din Romania.

Primele doua sesiuni ale Simpozionului au cuprins expunerile a 15 conferentiari care au provocat dezbateri interesante si profunde privind marturisirea credintei in societatea romaneasca contemporana. S-au discutat de asemenea si despre mijloacele didactice, pastorale si dar si stiintifice prin care cuvantul lui Dumnezeu poate sa ajunga cat mai bine la oameni. Un punct important al dezbaterilor de ieri a fost rolul laicilor in cateheza Bisericii.

Astazi vor continua lucrarile simpozionului cu infiintarea Asociatiei Profesorilor de Omiletica si Catehetica din Romania si cu dezbateri referitoare la prioritatile pastorale si academice in contextul reorganizarii invatamantului teologic universitar.

Simpozionul national de Catehetica si Omiletica de la Alba Iulia se va incheia astazi cu participarea la Vecernia Injumatatirii Praznicului Cincizecimii, sarbatoare care ni-L descopera noua pe Domnul Iisus Hristos ca Invatatorul Adevarat si Desavarsit.(ne informeaza www.reintregirea.ro)

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…