Cea de-a doua întrunire a Comisiei pentru elaborarea lucrării „Istoria monahismului ortodox român, de la origini până în prezent”

Cea de-a doua întrunire a Comisiei Mixte Patriarhia Română – Academia Română pentru elaborarea lucrării intitulate „Istoria monahismului ortodox român, de la origini până în prezent” se va desfășura mâine, 12 februarie, începând cu ora 11.00, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală. La eveniment vor participa 18 membri din partea celor două instituții, urmând a se stabili planul final al lucrării, autorii și metodologia de redactare, informează Ion-Dragoș Vlădescu, secretarul Comisiei.

Obiectivele propuse prin intermediul acestui proiect editorial sunt evidențierea contribuției monahismului ortodox la cristalizarea și dezvoltarea spiritualității românești, punerea în valoare a propriului tezaur de istorie, cultură, artă și arhitectură religioasă, legăturile monahismului ortodox român cu monahismul răsăritean și cel apusean și valorificarea contribuției monahismului ortodox la spiritualitatea și cultura universală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…