Cea de-a cincea seara din cadrul Saptamanii de rugaciune pentru unitatea crestinilor s-a desfasurat la Biserica Romano-Catolica ‘Sfantul Anton’.

La Iasi intalnirea de aseara a avut loc la Biserica Romano-Catolica ‘Sfantul Anton’, unde au participat peste 200 de credinciosi.

Din partea Bisericii Romano-Catolice au participat Parintele Iosif Comorasu – parohul bisericii Romano-Catolice ‘Sfantul Anton’, Pr.Prof.Dr. Wilhelm Danca – rectorul Institutului Romano-Catolic din Iasi, Parintele Corneliu Cadar – consilier cultural al Episcopiei Romano-Catolice de Iasi, Parintele Iulian Ianos – vicar la Biserica ‘Sfantul Anton’, insotiti de alti preoti si 4 diaconi.

Biserica Ortodoxa Romana a fost reprezentata de catre Parintele Protopop Constantin Andrei al Protopopiatului Iasi I, Pr.Dr. Vasile Nechita – inspector pe probleme de educatie religioasa in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Pr.Lect.Dr. Dan Sandu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi si directorul Institutului Ecumenic ‘Sfantul Nicolae’, Parintele Grigore Timoftescu – parohul Bisericii ‘Sfantul Nicolae’ – Socola.

Parintele Paroh Iosif Comorasu al Bisericii Romano-Catolice ‘Sfantul Anton’ a subliniat in deschiderea rugaciunii de aseara faptul ca fiecare dintre noi trebuie sa ne rugam impreuna pentru a se realiza unitatea tuturor crestinilor: ‘Este initiativa Bisericii ca in aceste zile, crestinii din Biserici cu traditii diferite sa se intalneasca si sa puna la randul lor umarul pentru construirea unitatii si a pacii in lume. Aceasta este dorinta noastra fierbinte. Pentru acest lucru trebuie sa avem in inima si in suflet o anumita dispozitie, o anumita bunavointa si, nu in cele din urma, o umilinta prin care noi recunoastem ca ridicand tonul, intorcand spatele cuiva am conlucrat la ridicarea de bariere.’

Omilia a fost tinuta de aceasta data de un preot ortodox, Parintele Vasile Nechita – inspector pe probleme de educatie religioasa in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi si parohul Bisericii ‘Sfantul Apostol Andrei’ care a aratat ca aceasta saptamana de rugaciune este un bun prilej de intalnire, de cunoastere si de impartasire a gandurilor unii altora: ‘Deja suntem o generatie care ne-am rugat impreuna si pentru care aceasta octava de rugaciune pentru unitate crestina a devenit un bun prilej de a ne intalni, de a ne vedea fetele, de a ne da binete, de a ne impartasi gandurile unii altora, dupa cum spunea unul din fratii romano-catolici: De ce nu sunt mai dese aceste intalniri?’

Urmatoarea intalnire din cadrul Saptamanii de rugaciune pentru unitatea crestinilor va avea loc in aceasta seara la Biserica ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel’ – Barboi. Omilia va fi tinuta de Pr. Cornel Cadar – consilier cultural al Episcopiei Romano-Catolice de Iasi.

Comentarii Facebook


Știri recente