Catolicosul Aram I al Armeniei a vorbit la intrunirea Comitetului Central al CMB despre trecutul dureros al poporului sau

Catolicosul Aram I, primat al Bisericii apostolice din Armenia si moderator al Comitetului Central al Consiliului Mondial al Bisericilor, a declarat in prima sesiune a intrunirii organului executiv al Consiliului ca ranile trecutului nu pot fi vindecate usor.

Actuala intrunire a Comitetului Central are ca tema generala ‘Vindecare si reconciliere’, iar Catolicosul a dat ca exemplu ceea ce el a numit ‘istoria genocidului sistematic’ a poporului armean. Inaltul prelat a avertizat ca poporul sau nu se poate simti liber cu adevarat daca trecutul sau nu este in intregime recunoscut.

Cu toate acestea, Aram I a aratat ca Bisericile sunt chemate sa redescopere vindecarea lumii, ca taina globala care transforma, fortifica si reconciliaza. In plus, Catolicosul a subliniat ca reconcilierea nu este un simplu acord politic, ci reprezinta o schimbare a constiintei si o vindecare a memoriei.

Comentarii Facebook


Știri recente