Catehezele parohiale din Vlădiceni – Protopopiatul Piatra Neamț, aproape de final

În această lună, Parohia ‘Sfântul Nicolae’ – Vlădiceni, Protopopiatul Piatra Neamț, va încheia seria catehezelor cu tinerii și copiii.

După cum a relatat pentru Ziarul Lumina, Ediția de Moldova, pr. paroh Nicolae Dăscălescu, în acest an au participat 14 copii. Întâlnirile catehetice au avut loc atât în biserica parohială, cât și în casa socială.

‘Uneori am ieșit în natură pentru ca micii enoriași să se relaxeze. Astfel, am aprofundat într-un cadru natural învățătura de credință a Bisericii noastre. Încă de la început, copiii s-au arătat interesați de cunoașterea tainelor lui Dumnezeu. Întâlnirile au început în urmă cu trei ani, atunci când s-a simțit nevoia de catehizare a copiilor din parohia noastră. Catehezele au fost un prilej de bună cunoaștere a învățăturii de credință și a inițierii copiilor în tradiția Bisericii noastre. Aceste întâlniri au fost rodnice în cadrul familiilor copiilor. Anul acesta, Ioana Cristina Alexandru din parohia noastră a obținut un premiu la concursul ‘Alege școala!’. De asemenea, trei copii au participat anul trecut la Tabăra ‘Floare de colț’, organizată la Durău cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Toți copiii care vin la cateheză au meritele cuvenite’, a declarat pr. paroh Nicolae Dăscălescu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…