Cateheze pentru credincioșii din Parohia Bâznoasa, Protopopiatul Botoșani

Credincioșii de toate vârstele din parohia Bâznoasa, Protopopiatul Botoșani, participă în fiecare vineri la cateheza susținută de pr. paroh Ciprian Acatrinei. Întâlnirile au început în primăvara anului trecut și s-au derulat mai întâi în biserica parohială, pentru ca ulterior să se organizeze în așezământul social, construit între anii 2008-2010, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. Temele de discuție sunt alese atât de credincioși, cât și de copiii din parohie, care doresc să afle mai multe lucruri despre învățătura de credință ortodoxă.

‘Cateheza abordează teme variate pe care le pregătesc înainte cu o săptămână. În cadrul întâlnirilor sunt prezentate filme cu ajutorul unui videoproiector, care a fost achiziționat special pentru catehezele parohiale. Aceste întâlniri au început după ce în parohia noastră a venit un grup de protestanți. Atunci mi-am dat seama că oamenii nu-și cunosc suficient de bine propria credință. Enoriașii nu au mers la manifestația organizată de acel grup de protestanți, însă această întâmplare mi-a dat de gândit. În urma îndemnului oferit de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la conferințele preoțești și sfatului părintelui Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoșani, am considerat necesare astfel de cateheze’, a spus pr. paroh Ciprian Acatrinei.

Școala și parohia Bâznoasa desfășoară mai multe activități în parteneriat care au ca scop păstrarea dreptei credințe și a tradiției noastre strămoșești.

Comentarii Facebook


Știri recente