Cateheze pentru 200 de copii din Șimleu Silvaniei

În Episcopia Sălajului sunt derulate, în această perioadă premergătoare Crăciunului, mai multe proiecte coordonate de Biroul de catehizare. Proiectul „Deschide ușa, creștine”, ediția a II-a, din seria celor dedicate sărbătorii Nașterii Domnului, desfășurate în circumscripția catehetică Șimleu Silvaniei, a ajuns la final, informează „Ziarul Lumina”.

Proiectul catehetic „Deschide ușa, creștine”, ediția a II-a, coordonat de pr. Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială, și pr. prof. Cosmin Porcar, coordonatorul Circumscripției catehetice Șimleu Silvaniei, s-a finalizat la biserica din Cehei. Această acțiune face parte din seria proiectelor catehetice dedicate sărbătorii Nașterii Domnului, care se derulează în această perioadă în Episcopia Sălajului și care s-a desfășurat pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie 2012. Scopul acțiunii este acela de a crește interesul copiilor pentru înțelegerea și păstrarea legăturii cu Dumnezeu, cunoașterea evenimentelor legate de Nașterea Domnului și păstrarea tradițiilor creștine specifice sărbătorii. Parteneri în proiect au fost Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, reprezentat prin prof. Claudia Boha, inspector de specialitate, și Primăria și Consiliul local Șimleu Silvaniei, reprezentate de către primarul Septimiu Țurcaș.

Colinde în biserica din Cehei

La activitatea care a încheiat proiectul, desfășurată la biserica din Cehei, au participat 200 de copii de la grupul de cateheză din parohie și de la școlile gimnaziale „Horea” și „Silvania” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială Cehei și Grădinița cu program normal Cehei. Aceștia au susținut un program artistic, încheiat de copiii de la Parohia Cehei, pregătiți de pr. Adrian Vancea. La eveniment au fost prezenți și protopopul Șimleului, pr. Dan Haiduc, primarul Septimiu Țurcaș și alte oficialități locale.

În cuvântul de la final, pr. Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială, a accentuat necesitatea implicării preoților și profesorilor în activitatea catehetică a Bisericii, mulțumind partenerilor, copiilor, dascălilor și preoților implicați. Pr. Silviu Boha a subliniat preocuparea constantă a Episcopiei Sălajului pentru promovarea activităților catehetice și păstrarea identității culturale, dar și grija pe care Preasfințitul Episcop Petroniu o manifestă pentru creșterea în lumina valorilor creștine a tinerilor. Toți copiii prezenți au primit daruri din partea partenerilor implicați în proiect.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…