Cateheze în lăcașurile de cult din Cluj-Napoca

Începând cu 27 martie 2011, în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca (foto) se va desfășura proiectul catehetic ‘O seară cu Domnul Hristos și cu Preasfânta Sa Maică’, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Transilvania. În cadrul programului, în fiecare duminică, de la ora 18:00, Înalt Preasfințitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul ales al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, va susține cateheze dedicate tinerilor.

Cateheze în Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’

Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Cluj-Napoca organizează, începând de duminică, 20 martie, ore de cateheză pentru copii. Având în vedere că ne apropiem de sărbătoarea Bunei Vestiri, astăzi, cei mici vor afla mai multe despre Maica Domnului. Programul de catehizare se desfășoară în colaborare cu Școala ‘Eugen Pora’ din Cluj-Napoca, prin profesorii de religie și două învățătoare.

Preotul paroh Dan Hognogi a precizat că ‘rolul acestor cateheze este acela de a-i apropia cât mai mult pe copii de sfânta Biserică, de a cunoaște cât mai bine Tainele și învățătura Bisericii Ortodoxe, dar mai ales, având în vedere că, în primii ani, copiii se formează, nu vrem neapărat doar să-i informăm pe copii, ci să-i formăm într-un duh ortodox, de a-i apropia sentimental de ceea ce înseamnă spiritualitatea ortodoxă. Se începe acest program, având în vedere că ne apropiem de sărbătoarea Bunei Vestiri, printr-o cateheză despre Maica Domnului, minuni ale Maicii Domnului, iconografia referitoare la Maica Domnului’.

Pe lângă orele de cateheză destinate copiilor, Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Cluj-Napoca invită în fiecare duminică la Sfânta Liturghie, pe toată perioada Postului Mare, preoți, duhovnici, părinți profesori, pentru a adresa cuvinte de învățătură credincioșilor parohiei.

Seria a fost deschisă în 20 martie, în a doua duminică a postului, prin prezența decanului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă.

În Duminica a treia din Postul Sfintelor Paști va fi prezent pr. arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, urmând ca în cea de-a patra duminică să fie invitați în mijlocul credincioșilor pr. prof. univ. dr. Alexandru Moraru de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj și pr. arhim. Andrei Coroian, starețul Mănăstirii Nicula. Eclesiarhul Catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca, pr. arhim. Teofil Roman, va adresa cuvântul de învățătură în a cincea duminică, iar ciclul va fi încheiat în Duminica Floriilor de pr. conf. univ. dr. Ștefan Iloaie, consilier cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…