Cateheză pentru 3 200 de copii în Episcopia Sălajului

La sediul Episcopiei Sălajului a avut loc întâlnirea semestrială a coordonatorilor circumscripțiilor catehetice din eparhie în prezența Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania. Fiecare din cei șapte coordonatori catehetice a prezentat activitățile din primul semestru al anului catehetic 2011-2012.

În cadrul întâlnirii care a avut loc marți, 14 februarie, fiecare preot coordonator și-a prezentat activitățile desfășurate în primul semestru al anului catehetic 2011-2012. În cele șapte circumscripții ale Eparhiei Sălajului s-au derulat 18 proiecte catehetice de mare amploare în care au fost implicați 3.215 copii. Proiectele catehetice desfășurate au avut un impact deosebit asupra copiilor, credincioșilor și s-au bucurat de sprijinul autorităților locale.

În cadrul întâlnirii s-au stabilit direcțiile de acțiune și s-au fixat obiectivele pe termen scurt și mediu ale activităților catehetice din eparhie. De asemenea, au fost comunicate datele în care se va desfășura etapa pe eparhie a concursului de creație ‘Școala din pridvorul Bisericii’, derulat în cadrul proiectului național ‘Alege școala!’.

Concursul ‘Copilul învață iubirea lui Hristos’ în Sălaj

Preoților coordonatori li s-au comunicat termenele de desfășurare ale concursului național de miniproiecte de educație social-filantropică ‘Copilul învață iubirea lui Hristos’, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, în perioada 1 februarie – 21 mai 2012. Acest concurs se adresează copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în Programul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’ și urmărește să educe copiii în sensul ajutorării semenilor aflați în suferință. Scopul concursului este de a cultiva dragostea față de semeni și de a-i educa pe copii în sensul ajutorării semenilor aflați în suferință: bătrâni bolnavi, singuri, copii abandonați sau în situații speciale, familii sărace etc. La concurs se pot înscrie echipe formate din preot, profesor de religie (opțional) și copii din grupa de cateheză (7-17 ani), care vor concepe miniproiecte de educație social-filantropică.

Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu a apreciat bogata activitate catehetică și a îndemnat participanții să abordeze cu maximă seriozitate și multă responsabilitate activitățile catehetice care se desfășoară în fiecare parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente