Cateheză despre Sfânta Liturghie la parohia Broscăuți III, Protopopiatul Dorohoi

În fiecare joi, la Parohia „Nașterea Maicii Domnului”- Broscăuți III, din Protopopiatul Dorohoi, se desfășoară programul de Cateheză, la care participă credincioși de toate vârstele, dar mai ales copii și tineri. Tema catehezelor a fost aleasă în concordanță cu programul catehetic din Anul omagial 2014, desemnat de Patriarhia Română ca fiind Anul Sfintei Euharistii și al Sfintei Spovedanii.

Tema catehezei din această săptămână a fost „Sfânta Liturghie”. În cadrul acesteia, preotul paroh Crețu Vasile Ionuț le-a vorbit participanților despre rolul Sfintei Liturghii în viața creștinului, despre instituirea și momentele importante ale slujbei și despre prezența lui Hristos în Sfânta Liturghie. După prezentarea catehezei, copiii au fost împărțiți în echipe și au primit ca sarcină de lucru câte o fișă cu mai multe întrebări despre Sfânta Liturghie: „De ce mergem Duminica la Biserică?”, „Cum particip eu la Sfânta Liturghie?” sau „Ce simbolizează darurile de pâine și vin?” . Întâlnirea a fost încheiată cu citirea Rugăciunii de seară

„Programul catehetic desfășurat în parohia botoșăneană este atractiv și interactiv, implicându-i cât mai mult pe participanți. Aceste întâlniri îi apropie pe credincioși de învățătura ortodoxă și de dreapta viețuire și îi pun în legătură directă cu cultul Bisericii”, a precizat pr. Crețu Vasile Ionuț, potrivit mmb.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente