Catedralea Episcopală din Slobozia și-a serbat cel de-al doilea hram

Sâmbătă, 1 octombrie 2011, când Biserica Ortodoxă prăznuiește „Acoperământul Preasfintei de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioarei Maria”, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit la Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Slobozia care și-a sărbătorit cel de-al doilea hram.

Din soborul slujitorilor au făcut parte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, exarhul mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preacuvioși părinți stareți, membrii ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicul părinte Protopop de Slobozia, Dumitru Drăghici, preoți și diaconi.

După cum ne informează sf-esc.ro, răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Episcop a vorbit credincioșilor despre însemnătatea sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, ocrotitoarea și maica noastră a tuturor, pururi rugătoare pentru toți creștinii că să dobândească pace sufletelor și trupurilor.

În această zi de mare sărbătoare Preasfinția Sa a hirotonit preot pe preacucernicul arhidiacon Daniel Paul Demișcă pe seama parohiei Frumușani, Protopopiatul Oltenița.

Comentarii Facebook


Știri recente