Catedrala Sfinților Ierarhi Spiridon și Visarion

Pe 15 septembrie, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Ierarh Visarion, Episcopul Larisei. Printre puținele lăcașuri de cult din țară care-l au ocrotitor pe acest sfânt se numără și Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon Nou” – Paraclis patriarhal din București.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în prezența slujitorilor care participă, zilele acestea, la cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție.

După cum informează TRINITAS TV Arhim. Dimitrie Irimia, eclesiarhul Catedralei „Sfântul Spiridon Nou” a mărturisit că „acest hram este dat de către ctitori și împreună cu Sfântul Ierarh Spiridon cei doi ierarhi sunt ocrotitorii catedralei noastre”.

Catedrala „Sfântul Spiridon Nou” din Capitală se află, de doi ani, într-un amplu proces de restaurare. Ea a fost construită în stil gotic între anii 1852 și 1858. Interiorul lăcașului de cult este împodobit cu coloane de marmură și vitralii executate la Viena, iar pictura murală, cu influențe renascentiste, îi aparține pictorului Gheorghe Tattarescu.

Comentarii Facebook


Știri recente