Catedrala romano-catolică din București revine în atenția opiniei publice

Într-un comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București (nr. 558/30.06.2008) se face apel la protecția Catedralei „Sf. Iosif”, monument istoric. Redăm integral textul comunicatului:

Comunicat de presă

Problema Catedralei Romano-Catolice din București a revenit în atenția opiniei publice săptămâna trecută, atunci când o delegație a Comisiei pentru Petiții a Parlamentului Europei s-a deplasat la București, pentru a vedea la fața locului situația concretă în care se află Arhiepiscopia Romano-Catolică cu edificiul ei, Catedrala Sfântul Iosif, centru și focar al întregii sale trăiri religioase, dar și monument istoric de valoare locală și universală.

Subiectul revine în actualitate și în această săptămână întrucât pe 3 iulie Curtea Constituțională se va pronunța asupra excepției de neconstituționalitate ridicată de SC Millennium Building Development SRL referitoare la art. 48 alin. d din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice – articol ce stabilește competențele de autorizare pentru monumentele istorice și terenurile/construcții din zonele lor de protecție.

Pentru Arhiepiscopia Romano-Catolică apărarea și salvarea Catedralei rămâne una din preocupările prioritare ale momentului, întrucât viața de credință are nevoie de centrul ei vizibil, iar țara și capitala ei de conservarea și protejarea valorilor sale reprezentative.

În aceste zile se continuă în toate parohiile noastre o novenă de rugăciuni pentru cauza Catedralei. Pe această cale facem apel la toți catolicii și oamenii de bunăvoință din România să ridice rugăciuni fierbinți către Stăpânul întregului univers pentru salvarea adevăratelor valori ale țării, și în mod special pentru SALVAREA CATEDRALEI SFNTUL IOSIF.

Comentarii Facebook


Știri recente