Catedrala Patriarhală din Capitală va avea în curând noi clopote

Catedrala Patriarhală din Capitală va avea în curând noi clopote. Sfințite la 23 iulie, chiar în momentul turnării, de către Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, cele 5 clopote vor fi fabricate la Innsbruck, în Austria.

Fabrica din Innsbruck a fost construită în anul 1599 și este una din cele mai vechi din Europa. Clopotele construie aici sunt armonizate în gamă după un secret păstrat de 14 generații de familia Grassmayr și pot reproduce mai multe melodii.

Funcționarea clopotelor care vor fi așezate pe Dealul Patriarhiei va fi supravegheată de un computer cu receptor GPS pentru a da o precizie atomică ceasului și programării acționării clopotelor.

Clopotele construite la fabrica din Innsbruck sunt întâlnite în peste 100 de țări ale lumii și sunt făcute dintr-un aliaj de bronz, cupru și staniu, încălzit și turnat la o temperatură de 1150 de grade.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…