Catedrala Patriarhală din Capitală și-a sărbătorit astăzi hramul

Catedrala Patriarhală din București și-a sărbătorit astăzi, 27 octombrie 2008, patronul spiritual, pe Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe esplanada de pe Dealul Mitropoliei de un sobor de peste 30 de arhierei, în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de preoți și diaconi, slujitori ai Catedralei Patriarhale.

În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul Panteleimon, Mitropolit de Veria, Nausa și Kampania (Grecia), a subliniat asemănările dintre Sfântul Apostol Pavel, ale cărui moaște au fost aduse în aceste zile la București prin bunăvoința Înaltpreasfinției Sale, și Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Miile de credincioși prezenți s-au putut închina la moaștele Sfântului Apostol Pavel, ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, care se află într-un baldachin special amenajat pe esplanada Catedralei Patriarhale. De asemenea, toți credincioșii, bărbați și femei, s-au închinat în Sfântul Altar al locașului de cult, resfințit ieri, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Comentarii Facebook


Știri recente