Catedrala „Nașterea Domnului” din municipiul Brăila și-a sărbătorit ieri hramul

Vineri, 26 decembrie 2008, Catedrala „Nașterea Domnului” din municipiul Brăila și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Episcop Casian și Înaltpreasfințitul Timotei, Mitropolit de Vostra și Exarh al Arabiei (Patriarhia Apostolică a Ierusalimului), invitat al ierarhului Dunării de Jos, alături de care au slujit numeroși preoți și diaconi. Credincioșii brăileni au avut bucuria de a se ruga și a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru realizările de peste an la acest sfânt locaș aflat de aproape două decenii în șantier, în primul rând pentru începerea lucrărilor de pictură realizate de maestrul Gheorghe Popescu.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, chiriarhul a spus: „Astăzi, în a doua zi a praznicului Întrupării Cuvântului lui Dumnezeu, o cinstim pe Maica Domnului – Născătoarea de Dumnezeu – deoarece ea este, cu adevărat, prima gazdă a lui Dumnezeu pe pământ. De aceea, ea este numită «Palat» în care intră Mântuitorul Hristos sau «Tron» pe care sălășluiește Fiul lui Dumnezeu. Astăzi o cinstim pe Maica Domnului care se află, în sobor cu îngerii și cu oamenii, în slujire și rugăciune neîncetată către Dumnezeu.”

La finalul slujbei, un grup de copii și tineri din Brașov, îmbrăcați în straie populare, oaspeți ai parohiei brăilene, au încântat asistența prin interpretarea unor vechi și frumoase colinde românești din zona Ardealului.

Catedrala „Nașterea Domnului” se numără printre primele biserici ale cărei piatră de temelie a fost așezată imediat după evenimentele din 1989, la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii. După numeroase eforturi și extraordinare investiții financiare, la data de 26 decembrie 2005 s-a săvârșit slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de către PS Episcop Casian, în prezența unui sobor numeros de preoți, a autorităților locale, precum și a câtorva mii de credincioși brăileni.

Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…